A Juhász Testvérek Pincészetének termékválasztéka és felhasználása a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Gál Bojána
További közreműködők: Sóvári Katalin
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:bor
borászat
borkultúra
borturizmus
magyarországi borvidékek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36778
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom témájaként az egri Juhász Testvérek Pincészetének bemutatását választottam, kitérve a téma fő céljára, amely a termékválaszték bemutatása, valamint a termékek felhasználása a vendéglátásban. Magyarországon egyre többen választják úticélként a borvidékeket, ezáltal az ehhez kapcsolódó turisztikai ágazat felszálló ágban van. A dolgozatban több oldalról vizsgálom a pincészet munkáját, jövőbeli célkitűzéseit. Fontos, hogy az olvasók megismerjék az egri borvidéket, valamint a Juhász Testvérek történetét, eredetét, magát a Kft. alakulását, fejlődését. Szakdolgozatom alapfelvetése, hogy a pincészet termékkínálata igen széleskörű, az értékesítés több területén is helytálló, valamint a termékek sora a generációváltás után is bővülő tendenciát mutat. A dolgozatban használt kutatási módszereim közül a legfontosabb az interjú, hiszen egy jól működő, országszerte ismert cégről van szó, ezért mindenképp ez a legjobb módja, hogy első kézből tudjam meg a számomra hasznos információkat, amelyek a dolgozatomban kifejtésre kerülnek. Ezen kívül készítettem egy kérdőívet, amelyben napjaink borfogyasztási szokásait mértem fel, valamint természetesen meglévő információkból, forrásokból is dolgoztam, hogy a munkám szakirodalmi háttere is megalapozott legyen. A bor, a borfogyasztás és a turizmus mindig közkedvelt téma, ezért sok írásos anyag, internetes forrás állt a rendelkezésemre.