A Juhász Testvérek Pincészetének termékválasztéka és felhasználása a vendéglátásban
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | bor borászat borkultúra borturizmus magyarországi borvidékek |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36778 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg36778 | ||
005 | 20210922091142.0 | ||
008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Gál Bojána | |
245 | 1 | 2 | |a A Juhász Testvérek Pincészetének termékválasztéka és felhasználása a vendéglátásban |c Gál Bojána |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Szakdolgozatom témájaként az egri Juhász Testvérek Pincészetének bemutatását választottam, kitérve a téma fő céljára, amely a termékválaszték bemutatása, valamint a termékek felhasználása a vendéglátásban. Magyarországon egyre többen választják úticélként a borvidékeket, ezáltal az ehhez kapcsolódó turisztikai ágazat felszálló ágban van. A dolgozatban több oldalról vizsgálom a pincészet munkáját, jövőbeli célkitűzéseit. Fontos, hogy az olvasók megismerjék az egri borvidéket, valamint a Juhász Testvérek történetét, eredetét, magát a Kft. alakulását, fejlődését. Szakdolgozatom alapfelvetése, hogy a pincészet termékkínálata igen széleskörű, az értékesítés több területén is helytálló, valamint a termékek sora a generációváltás után is bővülő tendenciát mutat. A dolgozatban használt kutatási módszereim közül a legfontosabb az interjú, hiszen egy jól működő, országszerte ismert cégről van szó, ezért mindenképp ez a legjobb módja, hogy első kézből tudjam meg a számomra hasznos információkat, amelyek a dolgozatomban kifejtésre kerülnek. Ezen kívül készítettem egy kérdőívet, amelyben napjaink borfogyasztási szokásait mértem fel, valamint természetesen meglévő információkból, forrásokból is dolgoztam, hogy a munkám szakirodalmi háttere is megalapozott legyen. A bor, a borfogyasztás és a turizmus mindig közkedvelt téma, ezért sok írásos anyag, internetes forrás állt a rendelkezésemre. | |
695 | |a bor | ||
695 | |a borászat | ||
695 | |a borkultúra | ||
695 | |a borturizmus | ||
695 | |a magyarországi borvidékek | ||
700 | 1 | |a Sóvári Katalin |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36778/1/Szakdolgozat-%20G%C3%A1l%20Boj%C3%A1na.pdf |z Dokumentum-elérés |