Az élelmiszerpazarlás komplex elemzése a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | élelmiszerbank élelmiszerhulladék élelmiszerpazarlás fenntartható fejlődés fenntartható szálloda fenntarthatóság Hilton HOTREC hulladékhierarchia NÉBIH szállodaipar |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36877 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg36877 | ||
| 005 | 20210922092120.0 | ||
| 008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Tomasovszki Klaudia | |
| 245 | 1 | 3 | |a Az élelmiszerpazarlás komplex elemzése a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül |c Tomasovszki Klaudia |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Az élelmiszerpazarlás napjainkban igen jelentős méreteket ölt, valamint komplex problémának tekinthető. Egyre több stratégiai dokumentum áll rendelkezésünkre, amelyek szabályozzák a fenntarthatóságot, valamint egyre több egység választja a fenntartható működést. Azonban ezek mellett még rengeteg erőfeszítésre van szükség, ahhoz, hogy minimalizálni tudjuk a pazarlás mértékét. Ennek redukálásához az összes szektor törekvésére szükség van, a termeléstől egészen a háztartásokig. Ahhoz, hogy a vendéglátóipari szektor is jobban "kizöldülhessen", megannyi elavult szokástól és gyakorlattól kellene a közeljövőben megválni. Dolgozatomban az élelmiszerpazarlást vizsgálom a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül. Először szekunder kutatást végeztem, majd pedig primer, kvalitatív kutatási módszerrel folytattam a tanulmányozásomat. Személyes mélyinterjúkat készítettem a szálloda dolgozóival, hiszen, úgy véltem, hogy így egy sokkal átfogóbb képet kaphatok a kutatott témával kapcsolatban. Zárásként összehasonlító elemzést készítettem a Hilton, a Hotrec és a Nébih viszonylatában, majd pedig javaslatokat tettem egy fenntarthatóbb működés reményében. | |
| 695 | |a élelmiszerbank | ||
| 695 | |a élelmiszerhulladék | ||
| 695 | |a élelmiszerpazarlás | ||
| 695 | |a fenntartható fejlődés | ||
| 695 | |a fenntartható szálloda | ||
| 695 | |a fenntarthatóság | ||
| 695 | |a Hilton | ||
| 695 | |a HOTREC | ||
| 695 | |a hulladékhierarchia | ||
| 695 | |a NÉBIH | ||
| 695 | |a szállodaipar | ||
| 700 | 1 | |a Karakasné Morvay Klára |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36877/1/Projektmunka_ke%CC%81sz_TK_pm.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36877/2/titkosi%CC%81ta%CC%81si-ke%CC%81relem-hgi.pdf |z Dokumentum-elérés |