Az élelmiszerpazarlás komplex elemzése a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tomasovszki Klaudia
További közreműködők: Karakasné Morvay Klára
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:élelmiszerbank
élelmiszerhulladék
élelmiszerpazarlás
fenntartható fejlődés
fenntartható szálloda
fenntarthatóság
Hilton
HOTREC
hulladékhierarchia
NÉBIH
szállodaipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36877

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg36877
005 20210922092120.0
008 210922suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Tomasovszki Klaudia 
245 1 3 |a Az élelmiszerpazarlás komplex elemzése a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül  |c Tomasovszki Klaudia  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Az élelmiszerpazarlás napjainkban igen jelentős méreteket ölt, valamint komplex problémának tekinthető. Egyre több stratégiai dokumentum áll rendelkezésünkre, amelyek szabályozzák a fenntarthatóságot, valamint egyre több egység választja a fenntartható működést. Azonban ezek mellett még rengeteg erőfeszítésre van szükség, ahhoz, hogy minimalizálni tudjuk a pazarlás mértékét. Ennek redukálásához az összes szektor törekvésére szükség van, a termeléstől egészen a háztartásokig. Ahhoz, hogy a vendéglátóipari szektor is jobban "kizöldülhessen", megannyi elavult szokástól és gyakorlattól kellene a közeljövőben megválni. Dolgozatomban az élelmiszerpazarlást vizsgálom a budapesti Hilton Garden Inn szálloda példáján keresztül. Először szekunder kutatást végeztem, majd pedig primer, kvalitatív kutatási módszerrel folytattam a tanulmányozásomat. Személyes mélyinterjúkat készítettem a szálloda dolgozóival, hiszen, úgy véltem, hogy így egy sokkal átfogóbb képet kaphatok a kutatott témával kapcsolatban. Zárásként összehasonlító elemzést készítettem a Hilton, a Hotrec és a Nébih viszonylatában, majd pedig javaslatokat tettem egy fenntarthatóbb működés reményében. 
695 |a élelmiszerbank 
695 |a élelmiszerhulladék 
695 |a élelmiszerpazarlás 
695 |a fenntartható fejlődés 
695 |a fenntartható szálloda 
695 |a fenntarthatóság 
695 |a Hilton 
695 |a HOTREC 
695 |a hulladékhierarchia 
695 |a NÉBIH 
695 |a szállodaipar 
700 1 |a Karakasné Morvay Klára  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36877/1/Projektmunka_ke%CC%81sz_TK_pm.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36877/2/titkosi%CC%81ta%CC%81si-ke%CC%81relem-hgi.pdf  |z Dokumentum-elérés