Mézsör és egyéb különleges sörök, felhasználásuk a vendéglátásban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | étel-ital párosítás gyümölcssör gyümölcssör-fogyasztási szokások magyar gyümölcssörök magyar mézsörök mézsör mézsör-fogyasztási szokások sörismeret |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36966 |
| Kivonat: | A szakdolgozatban a sörök általános ismertetése mellett a mézsörök és néhány különleges gyümölcssör bemutatására törekedtem. Az elméleti ismeretek megosztása mellett gyakorlati útmutatót is igyekeztem adni ezen sörök felhasználását illetően több vendéglátóegység-típus esetén is. Erre azért volt szükség, mert a kérdőíves felmérés során bebizonyosodott, hogy a megkérdezettek túlnyomó része nem ismeri, nem fogyasztja ezeket az italokat. A vendéglátás ízlésformáló szerepe a hazai mézsör- és gyümölcssör-gyártók sikerességének fokozásában is szerepet játszhatna, ugyanúgy, ahogy ezt tette korábban a borok, majd a minőségi gyümölcspárlatok esetén. |
|---|