Étel-ital párosítások Budapest fine-dining éttermeiben
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | bor fine-dining párosítások sör vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36982 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg36982 | ||
| 005 | 20210922092447.0 | ||
| 008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Császár Attila | |
| 245 | 1 | 0 | |a Étel-ital párosítások Budapest fine-dining éttermeiben |c Császár Attila |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Az Étel-ital párosítások Budapest fine-dining éttermeiben című szakdolgozatomban ismertetem a szakma álláspontja szerinti pionír stílusú budapesti fine-dinig éttermeinek gasztronómiáját és párosításait, illetve következtetéseket vonok le nemzetközi szakirodalmakból, hogy milyen hasonlóságok vannak a párosítás elmélet és budapesti éttermekben bevett gyakorlatok között. Írásomban a hazai gasztronómia állás szerinti újnak, modernnek és a trendek szerinti népszerű példákat vizsgálom a vendéglátásban használt főbb élelmiszerek példáin keresztül. Ezenfelül szeretnék rámutatni a területen lévő lehetőségekre, a közelmúltban feltárt kiemelkedő példákra. Szakdolgozatom központjában a natúr borok, újító bor és sör párosítások állnak, éttermek közül többségében a Salt Budapest és a Costes Downtown példáin keresztül mutatom be a mai trendeket. | |
| 695 | |a bor | ||
| 695 | |a fine-dining | ||
| 695 | |a párosítások | ||
| 695 | |a sör | ||
| 695 | |a vendéglátás | ||
| 700 | 1 | |a Csulak Gergely |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36982/1/Szakdolgozat%20-%20%C3%89tel-ital%20p%C3%A1ros%C3%ADt%C3%A1sok%20Budapest%20Fine-dining%20%C3%A9ttermeiben.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36982/2/Mell%C3%A9kletek.pdf |z Dokumentum-elérés |