A COVID-19 járvány okozta kockázatok az idegenforgalomban, éttermek helyzetének elemzése
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | COVID-19 étterem idegenforgalom kockázat koronavírus-járvány (COVID-19) |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/37064 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg37064 | ||
005 | 20210922092801.0 | ||
008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Bárdos Dominika | |
245 | 1 | 2 | |a A COVID-19 járvány okozta kockázatok az idegenforgalomban, éttermek helyzetének elemzése |c Bárdos Dominika |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A kutatás témája a COVID-19 járvány okozta kockázat és annak hatása az idegenforgalomban vizsgáltam, melyhez kapcsolódóan három étterem helyzetét mutattam be egy-egy interjún keresztül. A dolgozat első felében szakirodalmat gyűjtöttem a kockázat jelentéséről általában, azt milyen módszerekkel és hogyan lehet a leghatékonyabban kezelni az idegenforgalomban, és a járványhelyzet következményeként mit jelent az idegenforgalomban. Bemutatom, hogy mik voltak a járvány legsúlyosabb következményei. Ezek a következők: keresleti szinten a motivációcsorbulás, kínálati szinten pedig a bevételkiesés. Meglepő, hogy a turizmus szektor arányaiban leginkább érintett ága a légi közlekedés. Ezek a szolgáltatók szenvednek most a legnagyobb bevételkieséstől és nekik a legbizonytalanabb a helyzetük rövid és hosszútávon egyaránt. A turizmus helyzete a vírust követő időszakban nagy valószínűséggel abba az irányba fog elindulni, amiben az emberek még biztonságban érzik magukat. Így még jobban előtérbe kerülhetnek a belföldi utak, mely a légitársaságok számára egyáltalán, a belföldi szolgáltatóknak viszont annál inkább kedvez. A turizmusnak a szállodai szolgáltatói és a vendéglátó-ipari egységei, éttermei reménykedhetnek a leginkább abban, hogy rövid időn belül visszaáll a helyzet a vírust megelőző időszakhoz hasonlóan. A kutatás eredményei alapján és a megfigyelések alapján, bár óriási veszteséget szenvedett az ágazat, nem minden területnek kell még hosszantartóan viselnie a következményeket. A gazdaság nem tud hosszantartóan elbírni ekkora kiesést, terhet, melyet a járvány okozott hazai és globális szinten egyaránt, és a társadalom tűrőképessége is véges, a mindennapos rettegésnek és bizonytalanságnak megvan a határa. Ezért is van szükség összetartásra minden szinten, hogy hatékonyan és mielőbb megoldódhasson ez a mindenki számára rettenetes helyzet. | |
695 | |a COVID-19 | ||
695 | |a étterem | ||
695 | |a idegenforgalom | ||
695 | |a kockázat | ||
695 | |a koronavírus-járvány (COVID-19) | ||
700 | 1 | |a Szabóné Dr. Erdélyi Éva |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/37064/1/B%C3%A1rdos%20Dominika_Szakdolgozat%20v%C3%A9gleges.pdf |z Dokumentum-elérés |