A gyorséttermek helyzetének változása a koronavírus idején

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Góbor Tamás
További közreműködők: Sóvári Katalin
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étterem
fogyasztói szokások
gyorsétterem
koronavírus-járvány (COVID-19)
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/37073
Leíró adatok
Kivonat:Ez a projektmunka a koronavírus hatását vizsgálta a gyorséttermi vendéglátás területén. Nem célja lefedni a teljes vendéglátási szektor. A Pizza Hut Astoria étteremvezető helyetteseként minden napi munkámban tapasztaltam a vírus negatív hatásit. Ez felkeltette az érdeklődésemet, hogy más gyorséttermi egységekre is milyen hatást gyakorol. A projektmunkában a nemzetközi és a hazai viszonylatot is megvizsgáltam. Hazai viszonylatban jellemzően a gyakorlati helyemről tudtam pénzügyi adatokat gyűjteni, más gyorséttermi egységek nem tudtak közérdekű adatokat részemre bocsátani. Kvantitatív kutatást végeztem a fogyasztók körében, hogy felmérjem, étkezi szokásainak változásait.  Kutatási eredményként elmondható, hogy negatív hatással volt a gyorsétteremi vendéglátóhelyekre a vírus továbbá minimálisan az étkezi szokások is megváltoztak.