A gasztronómia jelentőségének vizsgálata a turizmusban, Észak-Olaszország példáján keresztül
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | Észak-Olaszország gasztronómia gasztroturizmus kulináris élmény motiváció |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/37080 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg37080 | ||
005 | 20210922094245.0 | ||
008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Tanka Dóra | |
245 | 1 | 2 | |a A gasztronómia jelentőségének vizsgálata a turizmusban, Észak-Olaszország példáján keresztül |c Tanka Dóra |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Jelen szakdolgozat célja a gasztronómia jelentőségének vizsgálata a turizmusban egy általam kiválasztott desztináció, Észak-Olaszország példáján és gasztronómiájának bemutatásán keresztül. Egyre szembetűnőbb napjainkban a gasztronómia szerepének és népszerűségének növekedése. Ezt a tényt támasztják alá a televízióban vetített főzőműsorok és vetélkedők, illetve gasztronómiai programok és tevékenységek széles választéka. Dolgozatomban azonban a gasztronómia turizmusban betöltött szerepét, illetve mint elsődleges motivációt az úti cél kiválasztásánál vizsgálom. Továbbá kutatásom célja felmérni a szervezett gasztronómiai utazások kínálata iránt érdeklődő kereslet mértékét. A témához kapcsolódó szakirodalmak feldolgozását, melyben bemutatásra kerülnek Észak-Olaszország régiói és egyedi gasztronómiai termékei, követően egy kérdőív, az 1000 Út Utazási Irodával készített strukturált interjú, illetve két Toszkánába szervezett gasztroút összehasonlítása által egy komplex képet kaphatunk arról, megvizsgálva a keresleti és kínálati oldalt egyaránt, hogy milyen szerepet tölt be a gasztronómia napjainkban a turizmusban és az emberek értékrendjében egyaránt. | |
695 | |a Észak-Olaszország | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a gasztroturizmus | ||
695 | |a kulináris élmény | ||
695 | |a motiváció | ||
700 | 1 | |a Schultz Éva |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/37080/1/szakdolgozat_tanka_dora_wr29ac_final.pdf |z Dokumentum-elérés |