Magyar élelmiszer-kereskedelmi KKV-k emberi erőforrás gyakorlatai

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kéninger Zoltán
További közreműködők: Csillag Dr. Sára
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:emberi erőforrás - munkaerő
élelmiszer-kereskedelem
készség(ek)
kis- és középvállalkozás - KKV
munkaerő toborzás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/37448
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatomban a magyar élelmiszer-kereskedelemben működő kis- és középvállalkozások emberi erőforrás gyakorlatait vizsgáltam. Kutatásomban több kis- és középvállalkozás tulajdonosát kérdeztem meg arról, hogy milyen munkavállalói készségeket tart fontosnak egy eladónál, valamint a gyakorlatban hogyan zajlik a toborzás és kiválasztás folyamata náluk. Harmadik fő témakör a vonzó munkahely létrehozása volt. A három témakör vizsgálatával a dolgozatom célja az, hogy a sokszor már közhelyként emlegetett erőforrás korlátok ellenére egy KKV szektorban működő szervezet hogyan tudja elérni, illetve megtartani a számára megfelelő minőségű munkát produkáló emberi erőforrásait.