Főzés a médiában
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | ábrák gasztronómia gasztrotörténet internet hatása kommunikáció közösségi média média |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/37592 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg37592 | ||
005 | 20210923105421.0 | ||
008 | 210923suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Szabó Barnabás | |
245 | 1 | 0 | |a Főzés a médiában |c Szabó Barnabás |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Főzés a médiábanrezümé A dolgozatom a Főzés a médiában címmel indult a Budapesti Gazdasági Egyetem TDK versenyén és folytattam a kutatást, mivel úgy gondoltam ennél sokkal nagyon a gasztronómia és a vele kapcsolatos médiumok világa.A Téma, amelyről írtam azért fontos a tárdadalomnak illetve számomra, mert életünk során mindig is foglalkozni fogunk valamilyen módon a gasztronómiával és az vele kapcsolatos műsorokkal, portálokkal. A kérdés, mely foglalkoztat egyben a szenvedélyem is, szeretek főzni és nagy vágyam a média világában dolgozni. Kutatásomban számos portálról illetve szövegből kaptam ihletet, melyek az utolsó oldalon lesznek feltűntetve forrásként, a későbbiekben kutatást végeztem kérdőív formájában. Hipotézisem arról szól, hogy a társadalomra milyen hatással van a főzés különböző médiumokban és, hogy milyen hatással lesznek a következő generációra, esetleg lesz-e értékük. Felvetésem jelentős része az is, hogy a férfiak és a nők milyen százalékban szerepelnek főzős adásokban. A kérdések melyek alapul szolgáltak a következőkben mutatkoznak. Szeretném kifejteni a főzésnek a hatását a médiában, és hogy az embereknek miért van szükségük a gasztronómiára és a médiumokra. Számottevően sok ember nézi világszerte a főzési kultúrával foglalkozó adásokat és úgy vélem, van oka. Munkámban kifejtem milyen formái léteztek és léteznek a mai napig a főzés tudományának, illetve az ebben szereplő nemeknek arányáról írok részletesebben. Írásomban megemlítem, hogy miért lesz jövője ennek a műfajnak és mi az amit az elmúlt évtizedekben adott számunkra. A magyar konyhaművészetről is szó lesz, melyben szerepel majd a receptúrák, könyvek megjelenése is, receptúrák illetve internetes receptek kialakulása. Ellenben ezzel, utána jártam az online főzőműsoroknak. Fontos a múltban kapott kép és az, hogy miként lesz jelen a jövőben. Nézetteb főzőműsorokat mutatok be, személyeket kiknek nagy hatásuk van, illetve volt a főzés kultúrájában. Nagyon fontos, hogy a programoknak milyen stratégiájuk van, mi az amivel a nézők szívébe férkőznek és állandó programjukká válik. Milyen reklámértékkel bírnak ezek a műsorok, milyen módon működik a szponzoráció a konyhában. A kutatásokban rendkívül fontos megnevezni egy-két olyan személyt, aki jelentős kutatásokat végzett az adott témákban. A főzéshez kapcsolható David Morley, aki a férfiak és nők viszonyát fejtette ki az otthoni tevékenységek terén.Végső soron hipotézisem kapcsán végeztem egy kutatást, melyben kiderül, hogy milyen hatással van az egyénekre a gasztronómia a televízióban és hogy mi a véleményük, szeretik- e ezeket az adásokat. A kérdőív, mely magába foglalja szekunder kutatásomat, zárásképpen elemzésre került, így a szöveg keretét szekunder és a primer kutatásom alkotják. A kérdőívben felsorakoztattam számos mérvadó információt, mely segít bemutatni a főzős médiumok fontosságát illetve szerepét. A feltevésem részben ért el sikert, nem minden elképzelésre kaptam várt választ. A kérdések és rá kapott reakciók remekül bemutatják megállapításomat és a társadalom által alkotott képet a főzős műsorokról. | |
695 | |a ábrák | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a gasztrotörténet | ||
695 | |a internet hatása | ||
695 | |a kommunikáció | ||
695 | |a közösségi média | ||
695 | |a média | ||
700 | 1 | |a Bajomi-Lázár Dr. Péter |e ths | |
700 | 1 | |a Bancsik György |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/37592/1/Szab%C3%B3-Barnab%C3%A1s_BGE-KKK-6-5.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/37592/2/d%202021.%2005.%2016.%2009.31.46.pdf |z Dokumentum-elérés |