Az informatikai technológiák az ételpazarlás redukálásának érdekében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Wimmer Ferenc
További közreműködők: Budai Dr. László
Talata Dr. István
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:21. század
digitális kor
ételpazarlás
információs technológia
mesterséges intelligencia
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/38592
Leíró adatok
Kivonat:Témaválasztásom aktualitását úgy gondolom az indokolja, hogy világunkban, habár nagyon régi és közismert jelenség az ételpazarlás, mégis sajnos egyre nagyobb teret nyer magának. A hosszú ideje fennálló probléma ellen az elmúlt években, legjobb tudomásom szerint, érdemi lépés nem történt és az olló két szára egyre csak távolodik egymástól, azaz hatalmas mennyiségű, még fogyasztható étel kerül a kukába, miközben évről-évre egyre kevesebb ember jut a számára szükséges ételmennyiséghez. A még felhasználható vagy fogyasztható étel szemétbe kerülése szinte minden háztartást és élelmiszer feldolgozással vagy kereskedelemmel foglalkozó vállalkozást érint és közös felelősségünk tenni ellene. (Unicef Hungary, 2020)