Korunk főbb alternatív fehérjeforrásai - rovar alapú élelmiszerek fogyasztási trendjének és fogyasztói elfogadásának vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Bába András
További közreműködők: Aszalai Sándor
Kovács Dr. Ildikó
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:élelmiszeripar
fenntartható fogyasztás
fogyasztói elfoadás
fogyasztói magatartás
piackutatás
rovarok
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/38752

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg38752
005 20220308091040.0
008 220308suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Bába András 
245 1 0 |a Korunk főbb alternatív fehérjeforrásai - rovar alapú élelmiszerek fogyasztási trendjének és fogyasztói elfogadásának vizsgálata  |c Bába András  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Korunk főbb alternatív fehérjeforrásai - rovar alapú élelmiszerek fogyasztási trendjének  és  fogyasztói elfogadásának vizsgálata  A Budapesti Gazdasági Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciára benyújtott kutatásomban bemutatom az egyik legnagyobb globális problémát, a folyamatosan gyarapodó populációt és a vele együtt növekvő éhezést, illetve az ehhez kapcsolódó alternatív megoldásokat, amelyek mind az éhezésre, mind pedig az állati fehérjealapú élelmiszerek előállításával járó nagyfokú környezetszennyezésére megoldást jelenthetnek. Ezen problémák és a megoldások bemutatása mellett kiemelten tárgyalom a rovar alapú élelmiszerek felhasználását és piacát. A rovar alapú élelmiszerek piacát és annak jellegzetességeit globális, európai is hazai szinten vizsgáltam meg. Primer kutatásom során többlépcsős kutatást végeztem. Első lépésként szekunder kutatással és korábbi kutatási eredmények rendszerezésével készítettem elő a további kutatásomat. A kvantitatív kutatást előkészítése során szakértői interjút készítettem egy rovaralapú termékeket forgalmazó vállalkozás vezetőjével. A kvantitatív kutatás célja a rovar alapú élelmiszerekkel kapcsolatos attitűdök, fogyasztói motivációk és gátak megismerése volt. Kutatásom eredményeként egy összetett pontos képet szeretnék kapni a rovar alapú élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatos trendekről és ezeknek a jövőben várható alakulásáról, továbbá a rovar alapú élelmiszerek piacáról, valamint a piaci bevezetés során várható fogyasztói motivációkról és termék elfogadásról. Célom, hogy a megkérdezett fogyasztók attitűdjének megismerésével releváns képet adjak a vállalatoknak a rovar alapú élelmiszerek magyar piacának jellegzetességeiről és lehetőségeiről. 
695 |a élelmiszeripar 
695 |a fenntartható fogyasztás 
695 |a fogyasztói elfoadás 
695 |a fogyasztói magatartás 
695 |a piackutatás 
695 |a rovarok 
700 1 |a Aszalai Sándor  |e ths 
700 1 |a Kovács Dr. Ildikó  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/38752/1/B%C3%A1ba_Andr%C3%A1s_Szakdolgozat_KKK_2021.pdf  |z Dokumentum-elérés