Húsmentes táplálkozás a magyar vendéglátásban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | étterem fogyasztói szokások kínálat vegán vegetáriánus |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/38867 |
| Kivonat: | Szakdolgozatom első részében feltérképeztem, hogy nemzetközi szinten az egyes országokban hány olyan étterem üzemel, amely kizárólag növényi ételeket kínál vendégei számára. Dolgozatomban ezek után a vegán- és vegetáriánus étrenddel, illetve ételekkel foglalkoztam és annak tápanyagértékének vizsgálatával. Mindezen felül megvizsgáltam a hazai növényi étrendet követő lakosság otthoni főzés során gyakran használt növényi alapanyagait és a vegán éttermek által gyakran felhasznált magas fehérjetartalmú alapanyagokat, majd ezeket összehasonlítottam, hogy javaslatot tegyek a hagyományos éttermek növényi alapú kínálatának bővítésére. |
|---|