Trendek a vendéglátásban és azok fogyasztói döntésre gyakorolt hatásainak vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Barátosi Botond
További közreműködők: Debreceni János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étterem
fenntartható fogyasztás
helyi termék
szezonalitás
trendanalízis
trendkutatás
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39138

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg39138
005 20220322081454.0
008 220322suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Barátosi Botond 
245 1 0 |a Trendek a vendéglátásban és azok fogyasztói döntésre gyakorolt hatásainak vizsgálata  |c Barátosi Botond  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Magyarországon a vendéglátás, mint gazdasági tevékenység nagy népszerűségnek örvend. Számtalan egyén és család kezdte el vállalkozását ebben a szektorban abban a reményben, hogy álmát megvalósítsa, illetve a napi betevőjét megteremtse. Azonban 2020 egy igazi káoszt hozott a vendéglátásban megszokott rendbe. A koronavírus járvány által okozott válság, illetve az állandóan váltakozó nyitási és zárási időpontokból következő bizonytalanságok miatt ebben a szektorban olyan új trendek ütötték fel a fejüket, melyek gyökeresen megváltoztatták az iparágat. A kutatásom során azt vizsgálom, hogy milyen változások történtek a vendéglátásban az elmúlt néhány évben, valamint bemutatom a korábban és manapság uralkodó tendenciákat. Ismertetem a különböző generációk fogyasztói szokásainak különbségeit, végül kitérek a jövőben várható új irányzatokra is. 
695 |a étterem 
695 |a fenntartható fogyasztás 
695 |a helyi termék 
695 |a szezonalitás 
695 |a trendanalízis 
695 |a trendkutatás 
695 |a vendéglátás 
700 1 |a Debreceni János  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/39138/1/Trendek%20a%20vend%C3%A9gl%C3%A1t%C3%A1sban%20%C3%A9s%20azok%20fogyaszt%C3%B3i%20d%C3%B6nt%C3%A9sre%20gyakorolt%20hat%C3%A1sainak%20vizsg%C3%A1lata%20-%20%20Bar%C3%A1tosi%20Botond.pdf  |z Dokumentum-elérés