A Szederinda Gluténmentes Étterem kínálatának elemzése

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Kathy Zsófia
Other Authors: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Kulcsszavak:cöliákia
diéta
elégedettségvizsgálat
étterem
gasztronómia
kínálat
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39150
Description
Abstract:Szakmai gyakorlatom során a Szederinda Gluténmentes Étteremben végeztem kínálatelemzést. Alkalmazott primer kutatási módszereim: interjú az étterem tulajdonosaival és konyhafőnökével, online kérdőív a vendégek elégedettségének feltárására és étlap-elemzés, több szempont alapján. A kínálatot elemezve megállapítható, hogy legnagyobb hangsúlyt a különféle diétákra (gluténmentes, laktózmentes) fektetnek. A vendégkör elvárásaihoz igazodva leginkább megszokott, hagyományos ételek szerepelnek az étlapon, melyeket kiegészítenek néhány különlegesebb fogással. Igen gazdag a levesek és a húsételek választéka, viszont a húsmentes ételek kínálata szegényesebb. A vendégek nagyon elégedettek az ételek (levesek, főételek, főzelékek, desszertek, saláták, savanyúságok, szószok) ízével, külalakjával, az adagok nagyságával és szintén elégedettek (bár kicsivel kisebb mértékben) az árakkal és a választékkal. Javaslatként a húsmentes ételek és a tejmentes ételek választékának bővítése fogalmazódott meg.