Budapesten megjelenő ázsiai konyhák hatása a magyar vendéglátóiparra, illetve a Z generáció étkezési szokásaira

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kerti Dániel
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Ázsia
Budapest
gasztronómia
vendéglátás
Z generáció
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39171
Leíró adatok
Kivonat:A dolgozatom során, a Budapesten megjelenő ázsiai konyhák hatását vizsgáltam a magyar vendéglátóiparra, illetve a Z generáció étkezési szokásaira. A munkám célja az volt, hogy bemutassam, hogy az ázsiai ízvilággal rendelkező éttermek hatással vannak a Z generáció étkezési szokásaira, ezen belül is, hogy a mai fiatalság az ázsiai ételeket választja a magyar helyett. Továbbá a magyar vendéglátóegységeket is vizsgáltam, melyek során az volt a fő szempont hogy amióta megjelentek az ázsiai vendéglátóhelyek az országban megváltozott az éttermek összetétele. Ahhoz hogy egy pontosabb képet kaphassak nem egész Magyarországot vizsgáltam, hanem Budapestre szűkítettem le az elemzést.