A tradicionális és az újhullámos desszertek iránti kereslet elemzése a hazai fogyasztók körében
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | Auguszt cukrászda cukrásztörténelem desszert hazai fogyasztók tradicionális újhullámos |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39184 |
Abstract: | Szakdolgozatom a tradicionális és az újhullámos desszertek iránti kereslet elemzésére törekszik, melyet a magyarországi cukrászat fejlődésének történeti áttekintésén és az általam készített kutatásokon keresztül kívánok bemutatni. A nagy múltú Auguszt cukrászda főként tradícióiról híres, azonban repertoárjában már az újhullámos desszertek is egyaránt fellelhetőek. Gyakorlatom ideje alatt azt tapasztaltam, hogy egyre több vendég érdeklődik különböző okok miatt a különleges külsejű, ízkombinációjú, vagy alternatív (cukor-, glutén-, laktózmentes) desszertek iránt. Azonban mindezek mellett a hagyományos sütemények iránti vágy sem csökken alább - nem volt nap, hogy krémes maradt volna a pultban. Jól látható tehát, hogy a világ változásához és az újszerű fogyasztói magatartásokhoz a cukrászüzletek repertoárjának is igazodni szükséges.Szerettem volna megtudni egyrészt, hogy valóban létezik-e keresletváltozás, másrészt számottevő-e olyan mértékben, melyre a cukrászdáknak változással reagálnia kell. Amennyiben igen, akkor milyen mértékben képesek ezt kielégíteni. Elkezdtek, vagy elkezdenek-e módosítani a kínálatukon továbbá változtatnak vagy megmaradnak a hagyományos recepteknél, sikerül-e eddigi tapasztalatukra építve az új keresletnek eleget tenni. |
---|