A tradicionális és az újhullámos desszertek iránti kereslet elemzése a hazai fogyasztók körében

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Szögeczki Luca
Other Authors: Hidvégi Hedvig
Format: Thesis
Kulcsszavak:Auguszt cukrászda
cukrásztörténelem
desszert
hazai fogyasztók
tradicionális
újhullámos
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39184
Description
Abstract:Szakdolgozatom a tradicionális és az újhullámos desszertek iránti kereslet elemzésére törekszik, melyet a magyarországi cukrászat fejlődésének történeti áttekintésén és az általam készített kutatásokon keresztül kívánok bemutatni.  A nagy múltú Auguszt cukrászda főként tradícióiról híres, azonban repertoárjában már az újhullámos desszertek is egyaránt fellelhetőek. Gyakorlatom ideje alatt azt tapasztaltam, hogy egyre több vendég érdeklődik különböző okok miatt a különleges külsejű, ízkombinációjú, vagy alternatív (cukor-, glutén-, laktózmentes) desszertek iránt. Azonban mindezek mellett a hagyományos sütemények iránti vágy sem csökken alább - nem volt nap, hogy krémes maradt volna a pultban. Jól látható tehát, hogy a világ változásához és az újszerű fogyasztói magatartásokhoz a cukrászüzletek repertoárjának is igazodni szükséges.Szerettem volna megtudni egyrészt, hogy valóban létezik-e keresletváltozás, másrészt számottevő-e olyan mértékben, melyre a cukrászdáknak változással reagálnia kell. Amennyiben igen, akkor milyen mértékben képesek ezt kielégíteni. Elkezdtek, vagy elkezdenek-e módosítani a kínálatukon továbbá változtatnak vagy megmaradnak a hagyományos recepteknél, sikerül-e eddigi tapasztalatukra építve az új keresletnek eleget tenni.