A tradicionális és az újhullámos desszertek iránti kereslet elemzése a hazai fogyasztók körében
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | Auguszt cukrászda cukrásztörténelem desszert hazai fogyasztók tradicionális újhullámos |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39184 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg39184 | ||
| 005 | 20220322081558.0 | ||
| 008 | 220322suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Szögeczki Luca | |
| 245 | 1 | 2 | |a A tradicionális és az újhullámos desszertek iránti kereslet elemzése a hazai fogyasztók körében |c Szögeczki Luca |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Szakdolgozatom a tradicionális és az újhullámos desszertek iránti kereslet elemzésére törekszik, melyet a magyarországi cukrászat fejlődésének történeti áttekintésén és az általam készített kutatásokon keresztül kívánok bemutatni. A nagy múltú Auguszt cukrászda főként tradícióiról híres, azonban repertoárjában már az újhullámos desszertek is egyaránt fellelhetőek. Gyakorlatom ideje alatt azt tapasztaltam, hogy egyre több vendég érdeklődik különböző okok miatt a különleges külsejű, ízkombinációjú, vagy alternatív (cukor-, glutén-, laktózmentes) desszertek iránt. Azonban mindezek mellett a hagyományos sütemények iránti vágy sem csökken alább - nem volt nap, hogy krémes maradt volna a pultban. Jól látható tehát, hogy a világ változásához és az újszerű fogyasztói magatartásokhoz a cukrászüzletek repertoárjának is igazodni szükséges.Szerettem volna megtudni egyrészt, hogy valóban létezik-e keresletváltozás, másrészt számottevő-e olyan mértékben, melyre a cukrászdáknak változással reagálnia kell. Amennyiben igen, akkor milyen mértékben képesek ezt kielégíteni. Elkezdtek, vagy elkezdenek-e módosítani a kínálatukon továbbá változtatnak vagy megmaradnak a hagyományos recepteknél, sikerül-e eddigi tapasztalatukra építve az új keresletnek eleget tenni. | |
| 695 | |a Auguszt cukrászda | ||
| 695 | |a cukrásztörténelem | ||
| 695 | |a desszert | ||
| 695 | |a hazai fogyasztók | ||
| 695 | |a tradicionális | ||
| 695 | |a újhullámos | ||
| 700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/39184/1/Sz%C3%B6geczki%20Luca_VJGBTL_szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |