Egészség- és környezettudatos étkezési trendek hatása a hazai rendezvények gasztronómiai kínálatára

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Busai Réka
Other Authors: Gancsovné Rossi Krisztina
Format: Thesis
Kulcsszavak:egészségtudatosság
fenntarthatóság
gasztronómia
környezettudatosság
rendezvények
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39246
Description
Abstract:Az egészség- és a környezettudatosság erősödése napjaink igen aktuális megatrendjei, melyek figyelembevétele remélhetőleg a jövőben is egyre nagyobb jelentőséget fog nyerni. A kutatás célja, hogy egy átfogó képet nyújtson a rendezvényszervezőknek és tájékoztassa a rendezvények gasztronómiai kínálatának jövendő megrendelőit is a legaktuálisabb egészség- és környezettudatossággal összefüggő étkezési trendekről, azok követőiről és számukról, hogy ezáltal jobban megismerjék ezt a célcsoportot és igényeiket. Így lehetőség adódik arra, hogy az adott rendezvénytípusok sikerességét optimalizálni lehessen a gasztronómiai kínálatuk által. Továbbá mellékes célom, hogy felhívjam a figyelmet a környezettudatos étkezés igényének mértékére, így a rendezvények megrendelői, szervezői és résztvevői mellett talán egy kicsit a környezet is profitálni tud a gasztronómiai kínálat összetételének változásából.