Do it yourself ételek a magyar vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tóth Dániel
További közreműködők: Tóth Gábor
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:alapanyag csomag
DIY
innováció
szolgáltatás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39279
Leíró adatok
Kivonat:A 2020-as évek egyik meghatározó fogyasztói trendjét a D.I.Y. ételek jelentik a magyar vendéglátásban. D.I.Y. (csináld magad) ételcsomag rendelése esetén a fogyasztó egy olyan csomagot kap kézhez, amelyben az étel alapanyagai találhatók - bizonyos készültségi állapotban. A külföldi példákat alapul véve a gasztronómiai trend jelentős fejlődési potenciált hordoz magában, így előzetes feltevésem szerint önmagában is megállja a helyét, és képes hosszú távon a magyar vendéglátás kínálatában is értéket teremteni. Szakdolgozatom célja, hogy a magyar vendéglátás kínálati és keresleti oldalának együttes elemzésével iránymutatásként szolgáljon a D.I.Y. ételek magyar vendéglátásban való jelenlétéről. Dolgozatom kutatási kérdését a következőképp fogalmaztam meg: hogyan jelenik meg, és miként jellemezhető a do it yourself jelenség a magyar vendéglátás kereslet, kínálatában? Szekunder kutatás formájában, 9 magyar D.I.Y. kezdeményezést vizsgálok bizonyos ismérvek mentén, majd kvantitatív kutatást alkalmazva, kérdőíves módszerrel a fogyasztói oldal szokásait és véleményét veszem górcső alá a témával kapcsolatban. Meglátásom szerint, hogy a D.I.Y. jelenség képes hosszú távon értéket teremteni a vendéglátásban, ugyanis a jelenleg érvényes fogyasztói trendekkel abszolút összhangban van: kényelmi szolgáltatásnak tekinthető, a fenntarthatóság szellemének jegyeit hordozza magában, emellett erősíti a kínálati oldal automatizációs és digitalizációs törekvéseit is.