A vendéglátás küzdelme - A vendéglátás helyzetelemzése Magyarországon a korona vírus járvány idején-

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Telek Dominika
Other Authors: Gancsovné Rossi Krisztina
Format: Thesis
Kulcsszavak:étterem
koronavírus-járvány (COVID-19)
Magyarország
válságkezelés
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39308
Description
Abstract:A világjárvány kirobbanása mindenki számára egy elképzelhetetlennek tűnő drasztikus pillanat volt. A COVID-19 világjárvány óriási kihívást jelentett a kormányoknak, a társadalomnak és a cégeknek világszerte. Különösen a vendéglátó ipar sínylette meg ezt az időszakot. Több vendéglátóhely is döntött a személyzet tömeges elbocsájtása mellett. Mindezekkel párhuzamosan, a házhoz szállítás, mely az egyetlen alternatíva maradt, exponenciális keresletnövekedést tapasztalt, a kiürült utcákat ellepték az ételfutár biciklisek. a járvány időszak alatt inkább etetés zajlott, mintsem vendéglátás, azonban ezt az állítást némiképp cáfolják azok az innovatív megoldások, ahol online borkóstolással, beszélgetéssel egybekötött gasztro-élményt nyújtottak a szolgáltatók.