PEST és SWOT elemzés a Krúdy vendéglőben

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Finta Áron
További közreműködők: Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia
Kulcsszavak:7P modell
analízis
elemzési módszerek
étterem
SWOT-elemzés
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39346
Leíró adatok
Kivonat:A dolgozatom a Krúdy vendéglőben végzett gyakorlatomról szól, és az étterem PEST és SWOT analízisének elvégzéséről. Kutatásokat kezdetben megfigyeléssel végeztem, mellyel saját véleményt alkothattam az étterem helyzetéről a piacon, illetve a vendéglátás jelenlegi helyzetére is rálátást nyertem. Ezt követően 1-1 alanyt megkértem, hogy egy rövid, pár kérdéses interjút készítsenek el velem. Ezekkel a válaszokkal, illetve az általam szerzett tapasztalatok alapján készítettem el az elemzéseket, melyek a dolgozatban szerepelnek. A tapasztalatok alapján arra jutottam, hogy az étterem gazdasági helyzetét jelentősen befolyásolja a jelenlegi politikai helyzet, illetve a jelen lévő Covid-19 vírus okozta negatív tényező. Az, hogy ezek a jövőben, hogyan fogják befolyásolni az étterem sikeres működését, sajnos előre nem tudjuk megmondani, de én bizakodó vagyok a jövőt illetően. Az étterem SWOT analízisét tekintve, remek lehetőségekkel rendelkezik. Ezek kihasználása, kiaknázása nagyban segítheti az étterem jövőjét. Kis energia befektetésével gyors, és kiváló eredményeket lehet elérni. A veszélyek sajnos a gazdasághoz és a korona vírushoz kapcsolódnak leginkább, melyet jelen helyzetben befolyásolni nem tudunk.