A fagylalt térhódítása a világon és kedveltsége hazánkban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | anyagfelhasználás élelmiszer élelmiszeripar kérdőívek tejtermék-előállítás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39433 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg39433 | ||
| 005 | 20220402095410.0 | ||
| 008 | 220402suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Barta Noémi Anita | |
| 245 | 1 | 2 | |a A fagylalt térhódítása a világon és kedveltsége hazánkban |c Barta Noémi Anita |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Szakdolgozatomban jobban megismerkedhettünk sokak kedvenc édességével, a fagylalttal. Megtudhattuk, hogy honnan indult ennek az édességnek az útja, régen hogyan hűsítették magukat vele. Megismerkedhettünk a nagyüzemi és a kézműves fagylaltgyártás közös tulajdonságaival és különbségeivel. Most már sokkal jobban megértjük, hogy miért drágább a kézműves fagylalt, sokkal több időt és energiát igényel az elkészítése. Megismerhettük különböző országok különleges fagylaltjait, remélem egyszer mindenhova eljutok és megtudom kóstolni azokat a fagylaltokat, amikről ebben a szakdolgozatban írtam. Kutatásomnak köszönhetően megtudtuk, hogy a fiatalabb korosztály sokkal inkább érdeklődik az új ízek iránt, mint az idősebb korosztály. Rengeteg fagylalt fajtát és kiegészítőt megvizsgáltunk. Most már azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen táplálkozástani jelentősége van a fagylaltnak. A fagylalt témakörében elengedhetetlen volt megemlíteni a hűtés és fagyasztás fontosságát, ugyanis, ha ez nem működik megfelelően az egész addigi munkánk kárba veszhet, ha megromlik a fagylaltkeverék. Nem utolsó sorban olyan fagylaltgyártó cégeket mutattam be, akik nélkül nem tudnánk olyan ízletes fagylaltokat fogyasztani akár az otthonunkban is. | |
| 695 | |a anyagfelhasználás | ||
| 695 | |a élelmiszer | ||
| 695 | |a élelmiszeripar | ||
| 695 | |a kérdőívek | ||
| 695 | |a tejtermék-előállítás | ||
| 700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/39433/1/Barta_No%C3%A9mi_Anita_Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |