Csonthéjas magvak felhasználása a hazai cukrászatban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | cukrászat csonthéjas magvak gasztronómia Magyarország vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39434 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg39434 | ||
| 005 | 20220402095412.0 | ||
| 008 | 220402suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Dobrádi Dóra | |
| 245 | 1 | 0 | |a Csonthéjas magvak felhasználása a hazai cukrászatban |c Dobrádi Dóra |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Szakdolgozatomban a csonthéjas magvak felhasználását fogom vizsgálni a hazai cukrásziparban. Hiába a csonthéjasok hazai tradíciója, gasztronómiai népszerűsége, egészséges mivolta ezen alapanyagok cukrászati termékekben való felhasználása, és a csonthéjasok fogyasztása sajnos visszaesett az utóbbi időben. Emiatt is szakdolgozati vizsgálódásom középpontjában a miértek és az ide vezető tényezők állnak majd. A csonthéjasok fogyasztásának és felhasználásának visszaszorulásához vezető okokat igyekszem felfedni a későbbiekben. Továbbá kitérek majd a csonthéjasok gasztronómiai történetére, a legismertebb csonthéjasokat tartalmazó cukrászati termékekre, a csonthéjasok általános, illetve gasztronómia-specifikus jellemzőire, feldolgozásuknak, illetve előkészítésüknek módszereire, a bennük fellelhető ásványi és tápanyagokra, illetve ezeknek az emberi szervezetre gyakorolt hatásaira is. | |
| 695 | |a cukrászat | ||
| 695 | |a csonthéjas magvak | ||
| 695 | |a gasztronómia | ||
| 695 | |a Magyarország | ||
| 695 | |a vendéglátás | ||
| 700 | 1 | |a Balog-Siposné Szöcze Anikó |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/39434/1/Szakdolgozat%20Dobra%CC%81di%20Do%CC%81ra%20%28A0PYUR%29%20.pdf |z Dokumentum-elérés |