Egy minden mentes kínálatot biztosító vendéglátóhely fenntarthatósági törekvései.
Saved in:
| Main Author: | |
|---|---|
| Other Authors: | |
| Format: | Thesis |
| Kulcsszavak: | élelmiszer allergének fenntartható fejlődés fenntartható vendéglátás minden mentes zöld étterem |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39442 |
| Abstract: | A fenntartható fejlődés napjaink egyik legnagyobb globális kihívása, melyben a vendéglátó szektor is egyre jelentősebb szerepet vállal. A kutatás célja, feltérképezni egy magyar étterem fenntarthatósági törekvéseit, hazai és nemzetközi szervezetek által kidolgozott kritériumrendszerek alapján. A vendéglátó egységeknek egy újabb kihívással is szembesülnie kellett az elmúlt évtizedekben. Az élelmiszer-allergiában és élelmiszer-intoleranciában érintettek száma az évtizedek során dinamikusan növekszik, így a szakdolgozat során előtérbe kerül a minden mentes kínálat iránti kereslet felmérése. |
|---|