Napjaink fogyasztási szokásainak hatása az éttermi kínálatra

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Pretz Alexandra
További közreműködők: Gancsovné Rossi Krisztina
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:éttermi kínálat
éttermi szolgáltatások
fogyasztási szokások
koronavírus-járvány (COVID-19)
napjaink
trendelemzés
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39446
Leíró adatok
Kivonat:A vendéglátás, mint szolgáltatás célja, hogy a vendégek igényeit kielégítse, a vállalatnak pedig hasznot hozzon. Ehhez elengedhetetlen ismerni a vendégeket, vagyis a fogyasztókat, az igényeiket, fogyasztási szokásaikat. Ugyanakkor ezek nem örökérvényűek, folyamatosan változnak a körülmények, a világ helyzete (gazdaság, közbiztonság, szociális tényezők stb.), új trendek jelennek meg, fejlődik a tudomány és a különböző technológiák. Tehát rengeteg befolyásoló tényező van, ami miatt újra és újra szükséges a fogyasztási szokásokat (egy fogyasztói társadalomban) megvizsgálni. A kutatásommal szeretném a jelenlegi helyzetet felmérni, nem csak a keresletet vizsgálni, hanem azt is, hogy a vendéglátók mennyire vannak tisztában a vendégek igényeivel és mennyire tesznek ennek eleget. Ezzel akár segítve a vendéglátás szolgáltatói oldalának, akár egy „lenyomatot” hagyni az utókor számára. De akár maguknak a fogyasztóknak is érdekes „tükör” lehet.