Étlap elemzés és fogyasztói igények kapcsolatának vizsgálata kecskeméti éttermek esetében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Váradi Vivien
További közreműködők: Debreceni János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:alapanyagok
étlap elemzés
fogyasztói igények
Kecskemét
vendéglátás történet
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39447
Leíró adatok
Kivonat:Ez a dolgozat a pandémia okozta, fogyasztói igények körüli változásokat tűzte ki célul, valamint a fogyasztókat befolyásoló tényezők vizsgálatát éttermek látogatása során. Fő témája az étlap elemzés, amely kettő kecskeméti étterem összehasonlító elemzésével került bele a szakdolgozati munkába. Szerepelnek benne az éttermek által közösen használt alapanyagok, azok fontossága. Az éttermekről szerzett információkban, azok megismerésében több, strukturált interjú segítette a dolgozatot. Mindezt egy bőven kifejtett szakirodalmi áttekintés előzi meg, amely az étlapok történetéhez, valamint a magyar vendéglátás piacához kapcsolódik. Az elemzés után egy kérdőíves kutatásra került sor, amely diagramok által került elemzésre és ennek fókuszában áll a fogyasztói igények és az étlap kapcsolata. A kutatás eredményeképpen elmondható, hogy a Covid-19 világjárvány nagy részben hozzájárult a fogyasztói igények változásához, elsősorban az éttermek látogatása kapcsán. A kutatás a megvizsgált étlap elemzéssel bizonyos mértékben hozzájárult más, hasonló értékű és tartalmú szakirodalmakhoz.