Étlap elemzés és fogyasztói igények kapcsolatának vizsgálata kecskeméti éttermek esetében
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | alapanyagok étlap elemzés fogyasztói igények Kecskemét vendéglátás történet |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39447 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg39447 | ||
| 005 | 20220402095426.0 | ||
| 008 | 220402suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Váradi Vivien | |
| 245 | 1 | 0 | |a Étlap elemzés és fogyasztói igények kapcsolatának vizsgálata kecskeméti éttermek esetében |c Váradi Vivien |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Ez a dolgozat a pandémia okozta, fogyasztói igények körüli változásokat tűzte ki célul, valamint a fogyasztókat befolyásoló tényezők vizsgálatát éttermek látogatása során. Fő témája az étlap elemzés, amely kettő kecskeméti étterem összehasonlító elemzésével került bele a szakdolgozati munkába. Szerepelnek benne az éttermek által közösen használt alapanyagok, azok fontossága. Az éttermekről szerzett információkban, azok megismerésében több, strukturált interjú segítette a dolgozatot. Mindezt egy bőven kifejtett szakirodalmi áttekintés előzi meg, amely az étlapok történetéhez, valamint a magyar vendéglátás piacához kapcsolódik. Az elemzés után egy kérdőíves kutatásra került sor, amely diagramok által került elemzésre és ennek fókuszában áll a fogyasztói igények és az étlap kapcsolata. A kutatás eredményeképpen elmondható, hogy a Covid-19 világjárvány nagy részben hozzájárult a fogyasztói igények változásához, elsősorban az éttermek látogatása kapcsán. A kutatás a megvizsgált étlap elemzéssel bizonyos mértékben hozzájárult más, hasonló értékű és tartalmú szakirodalmakhoz. | |
| 695 | |a alapanyagok | ||
| 695 | |a étlap elemzés | ||
| 695 | |a fogyasztói igények | ||
| 695 | |a Kecskemét | ||
| 695 | |a vendéglátás történet | ||
| 700 | 1 | |a Debreceni János |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/39447/1/Szakdolgozat%202021.2022.pdf |z Dokumentum-elérés |