Étlap elemzés és fogyasztói igények kapcsolatának vizsgálata kecskeméti éttermek esetében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Váradi Vivien
További közreműködők: Debreceni János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:alapanyagok
étlap elemzés
fogyasztói igények
Kecskemét
vendéglátás történet
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39447

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg39447
005 20220402095426.0
008 220402suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Váradi Vivien 
245 1 0 |a Étlap elemzés és fogyasztói igények kapcsolatának vizsgálata kecskeméti éttermek esetében  |c Váradi Vivien  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Ez a dolgozat a pandémia okozta, fogyasztói igények körüli változásokat tűzte ki célul, valamint a fogyasztókat befolyásoló tényezők vizsgálatát éttermek látogatása során. Fő témája az étlap elemzés, amely kettő kecskeméti étterem összehasonlító elemzésével került bele a szakdolgozati munkába. Szerepelnek benne az éttermek által közösen használt alapanyagok, azok fontossága. Az éttermekről szerzett információkban, azok megismerésében több, strukturált interjú segítette a dolgozatot. Mindezt egy bőven kifejtett szakirodalmi áttekintés előzi meg, amely az étlapok történetéhez, valamint a magyar vendéglátás piacához kapcsolódik. Az elemzés után egy kérdőíves kutatásra került sor, amely diagramok által került elemzésre és ennek fókuszában áll a fogyasztói igények és az étlap kapcsolata. A kutatás eredményeképpen elmondható, hogy a Covid-19 világjárvány nagy részben hozzájárult a fogyasztói igények változásához, elsősorban az éttermek látogatása kapcsán. A kutatás a megvizsgált étlap elemzéssel bizonyos mértékben hozzájárult más, hasonló értékű és tartalmú szakirodalmakhoz. 
695 |a alapanyagok 
695 |a étlap elemzés 
695 |a fogyasztói igények 
695 |a Kecskemét 
695 |a vendéglátás történet 
700 1 |a Debreceni János  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/39447/1/Szakdolgozat%202021.2022.pdf  |z Dokumentum-elérés