Észak-Amerikai Konyha és Népszerűsége Magyarországon
Saved in:
| Main Author: | |
|---|---|
| Other Authors: | |
| Format: | Thesis |
| Kulcsszavak: | Amerikai Egyesült Államok élelmiszerfogyasztás mezőgazdaság nemzeti kultúra vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39460 |
| Abstract: | Szakdolgozatomban bemutatom az Egyesült Államok regionális konyháit, az azokkal kapcsolatos legfontosabb elemeket és tipikus ételeket. Leírom mely történelmi események formálták ennek a sokszínű nemzetnek a hasonlóan változatos étkezési szokásait, illetve az ország természeti adottságait, melyhez az ide vándorlóknak alkalmazkodniuk kellett. Bemutatom mely őshonos, illetve az adott régióban bőségesen elérhető természeti kincseket felhasználva formálódott egy-egy terület konyhája. Kutatásomban megvizsgálom, ezen konyhának a magyarországi ismeretét és jelenlétét, illetve, hogy min lehetne fejleszteni annak hazai képviseletében, illetve megvizsgálom az itthon elérhető észak-amerikai éttelek fogyasztásának szokásait. |
|---|