Százhalombattai vendéglátóhelyek az egészséges táplálkozás szolgálatában

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Freidlerné Tehenics Annabella
További közreműködők: Lugasi Dr. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:egészség
élelmiszer
menük
táplálkozás
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39462
Leíró adatok
Kivonat:A kutatásom célja az volt, hogy összegyűjtsem és kiértékeljem a százhalombattai kereskedelmi vendéglátóhelyek által kínált napi menük mennyire felelnek meg a hazai és nemzetközi ajánlásoknak. Sajnos az eredmények alapján az mondható el, hogy nem volt olyan menüsor, ami minden szempontnak megfelelt volna. Alapvetően azt vettem észre, hogy a menük az étterem vendégkörének igényéhez illeszkedik a bevett rossz gyakorlatnak, szokásoknak megfelelően, nem pedig a táplálkozás tudományi ajánlásokhoz. Majdnem minden esetben a levesek mennyisége bőségesen elég volt két személy számára is. A főételek általában megfelelő mennyiségűek voltak, de érdemes erre is több figyelmet fordítani.