Százhalombattai vendéglátóhelyek az egészséges táplálkozás szolgálatában
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | egészség élelmiszer menük táplálkozás vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39462 |
Abstract: | A kutatásom célja az volt, hogy összegyűjtsem és kiértékeljem a százhalombattai kereskedelmi vendéglátóhelyek által kínált napi menük mennyire felelnek meg a hazai és nemzetközi ajánlásoknak. Sajnos az eredmények alapján az mondható el, hogy nem volt olyan menüsor, ami minden szempontnak megfelelt volna. Alapvetően azt vettem észre, hogy a menük az étterem vendégkörének igényéhez illeszkedik a bevett rossz gyakorlatnak, szokásoknak megfelelően, nem pedig a táplálkozás tudományi ajánlásokhoz. Majdnem minden esetben a levesek mennyisége bőségesen elég volt két személy számára is. A főételek általában megfelelő mennyiségűek voltak, de érdemes erre is több figyelmet fordítani. |
---|