Élelmiszer-pazarlás a magyar egyetemisták körében
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | élelmiszer élelmiszerfogyasztás élelmiszervizsgálat hulladékkezelés újrafeldolgozás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39540 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg39540 | ||
| 005 | 20220402095619.0 | ||
| 008 | 220402suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Dénes Bertilla | |
| 245 | 1 | 0 | |a Élelmiszer-pazarlás a magyar egyetemisták körében |c Dénes Bertilla |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Dolgozatomban az élelmiszer-pazarlás problémakörével foglalkozom. Az elmúlt évtizedben ez a kérdés a figyelem középpontjába került, mivel a klímaváltozáshoz jelentősen hozzájárul a nagymértékű szerves hulladék. Az élelmiszerhulladék legnagyobb része a háztartásokban keletkezik. A Nébih a „Maradék nélkül” program keretén belül vizsgálta a hazai élelmiszerhulladék keletkezést és megállapította, hogy Magyarországon évente 68kg élelmiszerhulladék keletkezik állampolgáronként, amiből 33,1 kg elkerülhető lett volna. Dolgozatomban a hazai egyetemistákat vizsgálom. A kutatásom célja, hogy nagy mintán keresztül bemutassam a magyarországi élelmiszer-pazarlás helyzetét és feltárjam a pazarlást kiváltó okokat. Emellett a vizsgálat a leginkább kidobott élelmiszer típusokra is fókuszál. A kutatásom az edukáltságra is kitér, hogy befolyásolja -e a témában való jártasság az élelmiszer-pazarlás mértékét. | |
| 695 | |a élelmiszer | ||
| 695 | |a élelmiszerfogyasztás | ||
| 695 | |a élelmiszervizsgálat | ||
| 695 | |a hulladékkezelés | ||
| 695 | |a újrafeldolgozás | ||
| 700 | 1 | |a Karakasné Morvay Klára |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/39540/1/D%C3%A9nes_Bertilla_Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |