A csokoládé felhasználása a gasztronómiában

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Molnár Diána Roxána
Other Authors: Hidvégi Hedvig
Format: Thesis
Kulcsszavak:csokoládé
csokoládé készítése
csokoládé történelme
csokoládémárka
gasztronómia
kakaó
kakaóbab
Lindt
milka
Stühmer
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39643
Description
Abstract:Szakdolgozatom témája a csokoládé felhasználása a gasztronómiában. Kidolgoztam a csokoládé történelmét a kezdetektől, napjainkig. Leírtam hogyan készül a csokoládé a kakaóbaboktól, egészen a táblás csokoládékig. Szó volt dolgozatomban a csokoládémárkákról és azok kialakulásáról. Leírtam a világmárkák kialakulását, illetve szó esett dolgozatomban Magyarország leghíresebb csokoládémárkájáról is. Létrehoztam egy kérdőívet a csokoládé evési szokásokról, illetve vásárlási szokásokról és interjút is készítettem egy gyorsétteremmel, amit szakdolgozatomban fel is dolgoztam.