A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tóth Áron
További közreműködők: Seregi Andrásné
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:bor
borkultúra
gasztronómia
generációváltás
minőség
Tokaj
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39967
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom témája a tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül – tradíció és új generáció találkozása és annak hatása a helyi gasztronómiára. A generációváltás témáját szeretném konkrét példán keresztül bemutatni a borászati ágazatban.Célom, hogy bemutassam, hogyan alkalmazkodik a mai borivás kultúrájához és a megváltozott borfogyasztási szokásokhoz egy nagy múltú, tradicionális borvidék családi borászata. Szeretném továbbá feltárni a borvidékben rejlő új lehetőségeket, és bemutatni azokat a különleges borfajtákat, melyek a hagyományok tiszteletben tartása mellett új és izgalmas ízekkel jelennek meg a borpiacon.Szeretnék átfogó képet nyújtani a történelmi változásokról és a helyi borturizmusban rejlő potenciálról. Az általam választott Kardos borászat azt bizonyítja, hogy a hagyományok tisztelete és az újfajta szemlélet párosítása olyan produktumot szül, mely a generációs különbségek felett áthidalva, sikeres vállalkozássá fejlődik.