A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tóth Áron
További közreműködők: Seregi Andrásné
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:bor
borkultúra
gasztronómia
generációváltás
minőség
Tokaj
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39967

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg39967
005 20220715112203.0
008 220715suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Tóth Áron 
245 1 2 |a A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül  |c Tóth Áron  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Szakdolgozatom témája a tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül – tradíció és új generáció találkozása és annak hatása a helyi gasztronómiára. A generációváltás témáját szeretném konkrét példán keresztül bemutatni a borászati ágazatban.Célom, hogy bemutassam, hogyan alkalmazkodik a mai borivás kultúrájához és a megváltozott borfogyasztási szokásokhoz egy nagy múltú, tradicionális borvidék családi borászata. Szeretném továbbá feltárni a borvidékben rejlő új lehetőségeket, és bemutatni azokat a különleges borfajtákat, melyek a hagyományok tiszteletben tartása mellett új és izgalmas ízekkel jelennek meg a borpiacon.Szeretnék átfogó képet nyújtani a történelmi változásokról és a helyi borturizmusban rejlő potenciálról. Az általam választott Kardos borászat azt bizonyítja, hogy a hagyományok tisztelete és az újfajta szemlélet párosítása olyan produktumot szül, mely a generációs különbségek felett áthidalva, sikeres vállalkozássá fejlődik. 
695 |a bor 
695 |a borkultúra 
695 |a gasztronómia 
695 |a generációváltás 
695 |a minőség 
695 |a Tokaj 
700 1 |a Seregi Andrásné  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/39967/1/A%20Tokaji%20borvid%C3%A9k%20bemutat%C3%A1sa%20a%20Kardos%20bor%C3%A1szaton%20%C3%A9s%20borain%20kereszt%C3%BCl.pdf  |z Dokumentum-elérés