A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | bor borkultúra gasztronómia generációváltás minőség Tokaj |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39967 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg39967 | ||
005 | 20220715112203.0 | ||
008 | 220715suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Tóth Áron | |
245 | 1 | 2 | |a A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül |c Tóth Áron |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Szakdolgozatom témája a tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül – tradíció és új generáció találkozása és annak hatása a helyi gasztronómiára. A generációváltás témáját szeretném konkrét példán keresztül bemutatni a borászati ágazatban.Célom, hogy bemutassam, hogyan alkalmazkodik a mai borivás kultúrájához és a megváltozott borfogyasztási szokásokhoz egy nagy múltú, tradicionális borvidék családi borászata. Szeretném továbbá feltárni a borvidékben rejlő új lehetőségeket, és bemutatni azokat a különleges borfajtákat, melyek a hagyományok tiszteletben tartása mellett új és izgalmas ízekkel jelennek meg a borpiacon.Szeretnék átfogó képet nyújtani a történelmi változásokról és a helyi borturizmusban rejlő potenciálról. Az általam választott Kardos borászat azt bizonyítja, hogy a hagyományok tisztelete és az újfajta szemlélet párosítása olyan produktumot szül, mely a generációs különbségek felett áthidalva, sikeres vállalkozássá fejlődik. | |
695 | |a bor | ||
695 | |a borkultúra | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a generációváltás | ||
695 | |a minőség | ||
695 | |a Tokaj | ||
700 | 1 | |a Seregi Andrásné |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/39967/1/A%20Tokaji%20borvid%C3%A9k%20bemutat%C3%A1sa%20a%20Kardos%20bor%C3%A1szaton%20%C3%A9s%20borain%20kereszt%C3%BCl.pdf |z Dokumentum-elérés |