Az ételallergia és -intolerancia kezelése a vendéglátásban - a vendégek tapasztalatai alapján

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Beck Édua
További közreműködők: Lugasi Dr. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:ételallergia
ételintolerancia
fogyasztók
tapasztalatok
vendégek
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39989
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatomban az ételallergia és ételintolerancia vendéglátásra kivetett hatását, az ezekkel kapcsolatos allergének listáját és az ezekre vonatkozó jogszabályokat, illetve az étel vagy italkészítés során felhasználható allergénmentes alapanyagok széles palettáját fogom prezentálni. A téma feltárásával az a célom, hogy ismertessem a jelenlegi helyzet kezelését a vendéglátásban, ugyanis manapság még mindig előfordul, hogy a vendéglátóhelyen sincsenek tisztában ezeknek a betegségeknek a pontos fogalmával, illetve a közöttük levő különbségekkel sem és főként emiatt, igencsak korlátozottak a lehetőségeik például az alapanyag felhasználások terén is.