A vendéglátás fő folyamatai a Benczúr Hotelben
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Kulcsszavak: | Benczúr Hotel fő folyamatok szálloda vendéglátás vendéglátóipar |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40014 |
MARC
| LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg40014 | ||
| 005 | 20220715112258.0 | ||
| 008 | 220715suuuu hu o 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Dobrozemszky Gábor | |
| 245 | 1 | 2 | |a A vendéglátás fő folyamatai a Benczúr Hotelben |c Dobrozemszky Gábor |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A szakmai gyakorlati helyemen rádöbbentem, hogy milyen fontos is valójában a kommunikáció és az emberek közötti bizalmi kapcsolat kiépítése (vendégekkel, kollégákkal, beszállítóval, partnerekkel stb). Ugyanis a szálloda minden részlege (sales, house keeping, front office stb.) találkozik, vagy valamilyen formában foglalkozik a vendégekkel. Megállapításom az, hogy ha megvan az a bizonyos „bizalmi” kapcsolat és a kommunikáció áramlásra is megfelelő hangsúlyt fektetnek, akkor a konfliktusok nagy része elkerülhető, valamint energiát és időt nyerhetünk vele. Mindez nem csak a munkavállalók, hanem a vendégek helyzetét is megkönnyíti. Természetesen a hibázás, mint olyan minden munkahelyen előfordul, sőt szükséges velejárója a munkafolyamatoknak, hiszen ezek minden esetben előrébb visznek bennünket, tanulhatunk belőlük, következtetéseket vonhatunk le. A Benczúr Hotelben 6 évig voltam pincér tanuló, így az akkori tapasztalataimat szakmailag és emberileg is tudtam hasznosítani. Immár több területen is megfordultam a szálloda részlegein belül és most már logikai egészként látom a fő folyamatok megvalósulását. Az elmúlt időszakban számos álláshirdetést láttam, ugyanis nagyon kevés a megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkaerő, mindezt a Benczúr Hotelben is megtapasztaltam (helytelen tányérfogás, rossz borfelszolgálás stb.). Több alkalommal felfedeztem, hogy néhányan nem rendelkeznek a 30 „megkövetelendő” szakmai tudással, ezáltal néhány kellemetlen szituáció is adódott, amiknek megoldásában a leghatékonyabb módon igyekeztem részt venni. Összességében örülök, hogy a benczúr Hotelt választottam, sokat tanultam és tapasztaltam, amiket igyekszem értékesíteni a jövőben. | |
| 695 | |a Benczúr Hotel | ||
| 695 | |a fő folyamatok | ||
| 695 | |a szálloda | ||
| 695 | |a vendéglátás | ||
| 695 | |a vendéglátóipar | ||
| 700 | 1 | |a Balog-Siposné Szöcze Anikó |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40014/1/DobrozemszkyGaborProjektmunka2022.pdf |z Dokumentum-elérés |