Tokaji borkülönlegességek ajánlása a vendéglátásban

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Jagrik Péter
Other Authors: Nagy Mihály
Format: Thesis
Kulcsszavak:bor
étel
gasztronómia
Tokaj
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40065
Description
Abstract:A jó evés ivás vágya valamennyi közt a legtartósabb vágyunk. Egy tájról, annak kultúrájáról, lakóiról legkönnyebben a terített asztalnál kaphatunk hiteles képet, egy pohár jó bor mellett. A magyar borok rangja, illat- és ízvilága, kulturális háttere, történelmi borvidékeink gazdag hagyományával együtt nemzeti kultúránk fontos része. Boraink minőségének, hírnevének, terroir jellegének megőrzése, védelme és továbbfejlesztése, a borfogyasztási kultúra és a bor- és gasztronómia emelése nemes feladat. A bor a gasztronómián keresztül a nemzeti kulturális értékek és a nemzeti azonosság kifejezésére is a leghatékonyabb kommunikációs eszköz.