Tokaji borkülönlegességek ajánlása a vendéglátásban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | bor étel gasztronómia Tokaj vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40065 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg40065 | ||
005 | 20220715112358.0 | ||
008 | 220715suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Jagrik Péter | |
245 | 1 | 0 | |a Tokaji borkülönlegességek ajánlása a vendéglátásban |c Jagrik Péter |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A jó evés ivás vágya valamennyi közt a legtartósabb vágyunk. Egy tájról, annak kultúrájáról, lakóiról legkönnyebben a terített asztalnál kaphatunk hiteles képet, egy pohár jó bor mellett. A magyar borok rangja, illat- és ízvilága, kulturális háttere, történelmi borvidékeink gazdag hagyományával együtt nemzeti kultúránk fontos része. Boraink minőségének, hírnevének, terroir jellegének megőrzése, védelme és továbbfejlesztése, a borfogyasztási kultúra és a bor- és gasztronómia emelése nemes feladat. A bor a gasztronómián keresztül a nemzeti kulturális értékek és a nemzeti azonosság kifejezésére is a leghatékonyabb kommunikációs eszköz. | |
695 | |a bor | ||
695 | |a étel | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a Tokaj | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Nagy Mihály |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40065/1/szakdolgozat_Jagrik_Peter.pdf |z Dokumentum-elérés |