Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben.
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Kulcsszavak: | 21. század melegkonyha technológia újítás(ok) à la carte |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40129 |
Kivonat: | Ez a dolgozat nagyban segített a szakma elmélyítésében mert így alaposabban utána jártam az adott berendezéseknek és technológiáknak. A szakirodalmi művek tanulmányozása közben nagy rádöbbenés volt a technológiákban alkalmazott hasonlóság két darab kettőszáz év különbséggel íródott könyv között. A kutatási munka, és annak is a mélyinterjú része számomra érdekes feladat volt mert, sok olyan információt megtudtam az étteremről és a családról, amely, munka közben nem jött volna szóba. A továbbiakban érdekes lenne egy a vendégeknek készített kérdőívet készíteni, hogy miképp gondolkodnak a gasztronómiáról és a vendéglátásról átfogóan. Figyelemre méltó eredményeket mutatna, ha megkérdeznénk, hogy egy normál háztartásban milyen gépek és technológiák használatosak mennyire vannak ezekkel tisztában a háziasszonyok. A személyes fejlődésem tekintetében új technológiáknak is az elsajátítója lehettem. Gépek tekintetében a pacojet jelentette a legnagyobb újdonságot és ledöbbentőnek találom, hogy több millió forintba is kerülhet egy ilyen berendezés. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kutatómunka csak előre léptetni tudja a pályafutásomat, ha egyszer sikeres vállalkozó leszek. A szakács mesterséget csodálatos hivatásnak tartom mert kevés olyan szakmát tudunk mondani, amelynél az elejétől a végéig egy ember keze alatt formálódik az alapanyag. A vendéglátásban dolgozó emberek számára pedig mindig az első kell legyen a vendég szeretete, és kiszolgálása mert ez adja meg a szépségét a szakmának. Mindemelett fontos a szakma iránti folyamatos és végtelen alázat mert csakis így tudjuk beletenni minden erőnket. |
---|