Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben.
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Kulcsszavak: | 21. század melegkonyha technológia újítás(ok) à la carte |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40129 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg40129 | ||
005 | 20220715112506.0 | ||
008 | 220715suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Kovács András | |
245 | 1 | 0 | |a Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben. |c Kovács András |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Ez a dolgozat nagyban segített a szakma elmélyítésében mert így alaposabban utána jártam az adott berendezéseknek és technológiáknak. A szakirodalmi művek tanulmányozása közben nagy rádöbbenés volt a technológiákban alkalmazott hasonlóság két darab kettőszáz év különbséggel íródott könyv között. A kutatási munka, és annak is a mélyinterjú része számomra érdekes feladat volt mert, sok olyan információt megtudtam az étteremről és a családról, amely, munka közben nem jött volna szóba. A továbbiakban érdekes lenne egy a vendégeknek készített kérdőívet készíteni, hogy miképp gondolkodnak a gasztronómiáról és a vendéglátásról átfogóan. Figyelemre méltó eredményeket mutatna, ha megkérdeznénk, hogy egy normál háztartásban milyen gépek és technológiák használatosak mennyire vannak ezekkel tisztában a háziasszonyok. A személyes fejlődésem tekintetében új technológiáknak is az elsajátítója lehettem. Gépek tekintetében a pacojet jelentette a legnagyobb újdonságot és ledöbbentőnek találom, hogy több millió forintba is kerülhet egy ilyen berendezés. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kutatómunka csak előre léptetni tudja a pályafutásomat, ha egyszer sikeres vállalkozó leszek. A szakács mesterséget csodálatos hivatásnak tartom mert kevés olyan szakmát tudunk mondani, amelynél az elejétől a végéig egy ember keze alatt formálódik az alapanyag. A vendéglátásban dolgozó emberek számára pedig mindig az első kell legyen a vendég szeretete, és kiszolgálása mert ez adja meg a szépségét a szakmának. Mindemelett fontos a szakma iránti folyamatos és végtelen alázat mert csakis így tudjuk beletenni minden erőnket. | |
695 | |a 21. század | ||
695 | |a melegkonyha | ||
695 | |a technológia | ||
695 | |a újítás(ok) | ||
695 | |a à la carte | ||
700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40129/1/Konyhatechnol%C3%B3gi%C3%A1k%20%C3%A9s%20a%20hozz%C3%A1juk%20kapcsol%C3%B3d%C3%B3%20berendez%C3%A9sek%20bemutat%C3%A1sa%20a%20Viniczai%20%C3%A9tteremben..pdf |z Dokumentum-elérés |