Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben.

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kovács András
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Kulcsszavak:21. század
melegkonyha
technológia
újítás(ok)
à la carte
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40129

MARC

LEADER 00000nnm a2200000 i 4500
001 dolg40129
005 20220715112506.0
008 220715suuuu hu o 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Kovács András 
245 1 0 |a Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben.  |c Kovács András  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Ez a dolgozat nagyban segített a szakma elmélyítésében mert így alaposabban utána jártam az adott berendezéseknek és technológiáknak. A szakirodalmi művek tanulmányozása közben nagy rádöbbenés volt a technológiákban alkalmazott hasonlóság két darab kettőszáz év különbséggel íródott könyv között. A kutatási munka, és annak is a mélyinterjú része számomra érdekes feladat volt mert, sok olyan információt megtudtam az étteremről és a családról, amely, munka közben nem jött volna szóba. A továbbiakban érdekes lenne egy a vendégeknek készített kérdőívet készíteni, hogy miképp gondolkodnak a gasztronómiáról és a vendéglátásról átfogóan. Figyelemre méltó eredményeket mutatna, ha megkérdeznénk, hogy egy normál háztartásban milyen gépek és technológiák használatosak mennyire vannak ezekkel tisztában a háziasszonyok. A személyes fejlődésem tekintetében új technológiáknak is az elsajátítója lehettem. Gépek tekintetében a pacojet jelentette a legnagyobb újdonságot és ledöbbentőnek találom, hogy több millió forintba is kerülhet egy ilyen berendezés. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kutatómunka csak előre léptetni tudja a pályafutásomat, ha egyszer sikeres vállalkozó leszek. A szakács mesterséget csodálatos hivatásnak tartom mert kevés olyan szakmát tudunk mondani, amelynél az elejétől a végéig egy ember keze alatt formálódik az alapanyag. A vendéglátásban dolgozó emberek számára pedig mindig az első kell legyen a vendég szeretete, és kiszolgálása mert ez adja meg a szépségét a szakmának. Mindemelett fontos a szakma iránti folyamatos és végtelen alázat mert csakis így tudjuk beletenni minden erőnket. 
695 |a 21. század 
695 |a melegkonyha 
695 |a technológia 
695 |a újítás(ok) 
695 |a à la carte 
700 1 |a Hidvégi Hedvig  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40129/1/Konyhatechnol%C3%B3gi%C3%A1k%20%C3%A9s%20a%20hozz%C3%A1juk%20kapcsol%C3%B3d%C3%B3%20berendez%C3%A9sek%20bemutat%C3%A1sa%20a%20Viniczai%20%C3%A9tteremben..pdf  |z Dokumentum-elérés