Bevezetés a kávé világába és a Caffe del Mondo kávézó bemutatása

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Buri Adrienn Nikolett
Other Authors: Dr. Lenkovics Dr. Beatrix
Kulcsszavak:21. század
kereskedelem
közgazdaságtudomány
turizmus
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40231
Description
Abstract:Projektmunkám témájának a kávét választottam. Azért esett erre a témára a választásom, mert szakmai gyakorlatom idején egy kávézóban helyezkedtem el és a kávéval kerültem a legközelebbi kapcsolatba. Terveim között szerepel egyszer egy saját kávézó, reggeliző megnyitása, mert magam is nagyon szeretem a kávét, valamint ezt a fajta hangulatot és ehhez a gyakorlat nagy segítségemre volt, mert sok tapasztalatot tudtam szerezni. A kávét a világ szinte minden pontján fogyasztják, hatalmas világkereskedelmi jelentőséggel bír, valamint a vendéglátás szempontjából is kiemelkedő.  A kávé, mint téma rendkívül sokszínű, több szempontból is meg lehet vizsgálni. Számos kérdés merült fel bennem is, amelyeket munkámban válaszolnék meg. Bemutatom a kávé történetéről és legendájáról gyűjtött információimat. Kifejtem a kávét, mint növényt, annak fajtáit és azok tulajdonságait, röviden a növény feldolgozásáról is írok, valamint a kávé fenntarthatóságát és élettani hatásait is fontosnak tartottam, hogy megjelenjenek a projektmunkámban. Ezután ismertetem a  kávézás és a kávéházak elterjedését a világban és hazánkban is. Magyarország rendelkezik híres nagy kávéházakkal, amelyek történetét érdemes megismerni. Munkámban bemutatom a kávézót, ahol a szakmai gyakorlatomat végeztem és annak kínálatát, majd készítek egy SWOT-analízist és egy interjút a főnökömmel. Végezetül egy kérdőív segítségével a kitöltők kávézási szokásait vizsgálom. Az interjú és a kérdőív is primer kutatásnak számít, azonban az interjú kvalitatív kutatási módszer, a kérdőív pedig kvantitatív jellegű.