Bevezetés a kávé világába és a Caffe del Mondo kávézó bemutatása
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Kulcsszavak: | 21. század kereskedelem közgazdaságtudomány turizmus vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40231 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg40231 | ||
005 | 20220715112654.0 | ||
008 | 220715suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Buri Adrienn Nikolett | |
245 | 1 | 0 | |a Bevezetés a kávé világába és a Caffe del Mondo kávézó bemutatása |c Buri Adrienn Nikolett |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Projektmunkám témájának a kávét választottam. Azért esett erre a témára a választásom, mert szakmai gyakorlatom idején egy kávézóban helyezkedtem el és a kávéval kerültem a legközelebbi kapcsolatba. Terveim között szerepel egyszer egy saját kávézó, reggeliző megnyitása, mert magam is nagyon szeretem a kávét, valamint ezt a fajta hangulatot és ehhez a gyakorlat nagy segítségemre volt, mert sok tapasztalatot tudtam szerezni. A kávét a világ szinte minden pontján fogyasztják, hatalmas világkereskedelmi jelentőséggel bír, valamint a vendéglátás szempontjából is kiemelkedő. A kávé, mint téma rendkívül sokszínű, több szempontból is meg lehet vizsgálni. Számos kérdés merült fel bennem is, amelyeket munkámban válaszolnék meg. Bemutatom a kávé történetéről és legendájáról gyűjtött információimat. Kifejtem a kávét, mint növényt, annak fajtáit és azok tulajdonságait, röviden a növény feldolgozásáról is írok, valamint a kávé fenntarthatóságát és élettani hatásait is fontosnak tartottam, hogy megjelenjenek a projektmunkámban. Ezután ismertetem a kávézás és a kávéházak elterjedését a világban és hazánkban is. Magyarország rendelkezik híres nagy kávéházakkal, amelyek történetét érdemes megismerni. Munkámban bemutatom a kávézót, ahol a szakmai gyakorlatomat végeztem és annak kínálatát, majd készítek egy SWOT-analízist és egy interjút a főnökömmel. Végezetül egy kérdőív segítségével a kitöltők kávézási szokásait vizsgálom. Az interjú és a kérdőív is primer kutatásnak számít, azonban az interjú kvalitatív kutatási módszer, a kérdőív pedig kvantitatív jellegű. | |
695 | |a 21. század | ||
695 | |a kereskedelem | ||
695 | |a közgazdaságtudomány | ||
695 | |a turizmus | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Dr. Lenkovics Dr. Beatrix |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40231/1/Buri%20Adrienn%20Nikolett%20projektmunka-k%C3%A1v%C3%A9%20pdf.pdf |z Dokumentum-elérés |