A magyarországi svábok gasztrokultúrája
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | étkezési kultúra gasztronómia nemzetiségek nemzettörténelem sváb |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40301 |
Abstract: | A gasztronómia meghatározó része az életünknek, valamint egy adott országnak is alapvető szegmense a saját konyhaművészete. Értelemszerűen az országot rengeteg behatás éri a történelem folyamán, csak említésképpen a házasság révén történő befolyások, megszállások, illetve betelepítések. Mindezen folyamatok nem csak politikai és gazdasági változást eredményeznek, hanem társadalmi és kulturális átalakulás is lejátszódhat a területen. Ily módon formálódott Magyarország lakossága is az évek alatt. Jelen dolgozatban a Magyarországon mai napig jelenlevő kisebbségi csoportok közül, a svábok történelméről, kultúrájáról olvashatunk, legfőképpen gasztrokultúrájukra, és annak fenntartására fókuszálva. |
---|