A magyarországi svábok gasztrokultúrája
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | étkezési kultúra gasztronómia nemzetiségek nemzettörténelem sváb |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40301 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg40301 | ||
005 | 20220725171023.0 | ||
008 | 220725suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Németh Anna | |
245 | 1 | 2 | |a A magyarországi svábok gasztrokultúrája |c Németh Anna |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A gasztronómia meghatározó része az életünknek, valamint egy adott országnak is alapvető szegmense a saját konyhaművészete. Értelemszerűen az országot rengeteg behatás éri a történelem folyamán, csak említésképpen a házasság révén történő befolyások, megszállások, illetve betelepítések. Mindezen folyamatok nem csak politikai és gazdasági változást eredményeznek, hanem társadalmi és kulturális átalakulás is lejátszódhat a területen. Ily módon formálódott Magyarország lakossága is az évek alatt. Jelen dolgozatban a Magyarországon mai napig jelenlevő kisebbségi csoportok közül, a svábok történelméről, kultúrájáról olvashatunk, legfőképpen gasztrokultúrájukra, és annak fenntartására fókuszálva. | |
695 | |a étkezési kultúra | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a nemzetiségek | ||
695 | |a nemzettörténelem | ||
695 | |a sváb | ||
700 | 1 | |a Balog-Siposné Szöcze Anikó |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40301/1/Szakdolgozat---NA.pdf |z Dokumentum-elérés |