A magyarországi svábok gasztrokultúrája
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | étkezési kultúra gasztronómia nemzetiségek nemzettörténelem sváb |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40301 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg40301 | ||
| 005 | 20220725171023.0 | ||
| 008 | 220725suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Németh Anna | |
| 245 | 1 | 2 | |a A magyarországi svábok gasztrokultúrája |c Németh Anna |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A gasztronómia meghatározó része az életünknek, valamint egy adott országnak is alapvető szegmense a saját konyhaművészete. Értelemszerűen az országot rengeteg behatás éri a történelem folyamán, csak említésképpen a házasság révén történő befolyások, megszállások, illetve betelepítések. Mindezen folyamatok nem csak politikai és gazdasági változást eredményeznek, hanem társadalmi és kulturális átalakulás is lejátszódhat a területen. Ily módon formálódott Magyarország lakossága is az évek alatt. Jelen dolgozatban a Magyarországon mai napig jelenlevő kisebbségi csoportok közül, a svábok történelméről, kultúrájáról olvashatunk, legfőképpen gasztrokultúrájukra, és annak fenntartására fókuszálva. | |
| 695 | |a étkezési kultúra | ||
| 695 | |a gasztronómia | ||
| 695 | |a nemzetiségek | ||
| 695 | |a nemzettörténelem | ||
| 695 | |a sváb | ||
| 700 | 1 | |a Balog-Siposné Szöcze Anikó |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40301/1/Szakdolgozat---NA.pdf |z Dokumentum-elérés |