A magyarországi svábok gasztrokultúrája

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Németh Anna
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étkezési kultúra
gasztronómia
nemzetiségek
nemzettörténelem
sváb
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40301

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg40301
005 20220725171023.0
008 220725suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Németh Anna 
245 1 2 |a A magyarországi svábok gasztrokultúrája  |c Németh Anna  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A gasztronómia meghatározó része az életünknek, valamint egy adott országnak is alapvető szegmense a saját konyhaművészete. Értelemszerűen az országot rengeteg behatás éri a történelem folyamán, csak említésképpen a házasság révén történő befolyások, megszállások, illetve betelepítések. Mindezen folyamatok nem csak politikai és gazdasági változást eredményeznek, hanem társadalmi és kulturális átalakulás is lejátszódhat a területen. Ily módon formálódott Magyarország lakossága is az évek alatt. Jelen dolgozatban a Magyarországon mai napig jelenlevő kisebbségi csoportok közül, a svábok történelméről, kultúrájáról olvashatunk, legfőképpen gasztrokultúrájukra, és annak fenntartására fókuszálva. 
695 |a étkezési kultúra 
695 |a gasztronómia 
695 |a nemzetiségek 
695 |a nemzettörténelem 
695 |a sváb 
700 1 |a Balog-Siposné Szöcze Anikó  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40301/1/Szakdolgozat---NA.pdf  |z Dokumentum-elérés