Esküvői catering és étkezési szokások, trendek az elmúlt évekből és várakozások a közeljövőre nézve

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szeredi Laura Flóra
További közreműködők: Nagy Mihály
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:catering
esküvő
fogyasztói szokások
magyaros ételek
szokások
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40363

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg40363
005 20220725171135.0
008 220725suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Szeredi Laura Flóra 
245 1 0 |a Esküvői catering és étkezési szokások, trendek az elmúlt évekből és várakozások a közeljövőre nézve  |c Szeredi Laura Flóra  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Dolgozatom célja volt a vendéglátás, rendezvény, esküvői catering szolgáltatások megismerése, típusainak bemutatása és a fogyasztói magatartás vizsgálata az ételek és szolgáltatások választása során. Szekunder kutatás során azt vizsgáltam, hogy érdemes-e nagy hangsúlyt fektetni az esküvői ételek kiválasztására és mely felszolgálási formák népszerűek jelenleg. A primer kutatás során saját kérdőíves felmérést végeztem, és érdeklődtem a kitöltők véleményéről és tapasztalatairól esküvői/rendezvényi szolgáltatások és ételek terén. Továbbá vizsgáltam a felszolgált ételek típusait, vidéki illetve fővárosi szokásokat és a magyaros ételek népszerűségét. Bár a szekunder kutatásom nem Magyarországot vizsgálta, mégis összeköthetők az eredmények. A külföldi és a magyar esküvői szokásokkal kapcsolatban kapott válaszok alapján megláthatjuk, hogy az esküvőt tervező párok nagy része ugyanazokkal a meglátásokkal tervezi meg az esküvőjét, bármelyik országban is legyen megtartva az ünnepség. Az angol nyelvű forrásokat saját magam fordítottam le a kutatásom részeként. A szekunder kutatásom eredményeivel összhangban van a saját kérdőíves kutatásom. Kutatásom során azt tapasztaltam, hogy felmérésben szereplő válaszadók számára a fontossági sorrend elején helyezkedik el az esküvői szervezés során a menü összeállítása, és nagy jelentőséget tulajdonítanak az étkezésnek a nagy nap során. Külön csoportra bontva kutattam a már saját esküvői tapasztalattal rendelkezőket és az azzal még nem rendelkezőket. Lényeges különbségek látszódnak az ételtípust és felszolgálást illetően is a két csoport között. Dolgozatom kitűzött kéréseire választ kaptam és ezekből kiderült, hogy a vendéglátó egységeknek érdemes arra készülni a jövőben, hogy az esküvőt tartó párok már nem a hagyományos megszokott ételeket fogják kérni és a menü sokkal különlegesebb és összetettebb lesz, de ezért hajlandóak megfizetni a magasabb árakat. 
695 |a catering 
695 |a esküvő 
695 |a fogyasztói szokások 
695 |a magyaros ételek 
695 |a szokások 
695 |a vendéglátás 
700 1 |a Nagy Mihály  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40363/1/Szeredi%20_Laura_Szakdolgozat.pdf  |z Dokumentum-elérés