Ételintoleranciában és ételallergiában érintett személyek nehézségei és alternatív lehetőségei turisztikai célú utazások alatt

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Vidéki Alexandra
További közreműködők: Lugasi Dr. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:ételallergia
ételintolerancia
étterem
gluténmentes
laktózmentes
utazási irodák
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40388

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg40388
005 20220725171207.0
008 220725suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Vidéki Alexandra 
245 1 0 |a Ételintoleranciában és ételallergiában érintett személyek nehézségei és alternatív lehetőségei turisztikai célú utazások alatt  |c Vidéki Alexandra  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Szakdolgozatom legfőbb célja volt megvizsgálni az ételintolerancia és az ételallergia közti különbségeket, és eloszlatni az ezzel kapcsolatos tévhiteket. Írásomban a fentebb említett fogalmak tisztázása után több oldalról bemutatom az ételintolerancia kettő legelterjedtebb fajtáját, nevezetesen a glutén- és laktózérzékenységet. A táplálékallergiások és táplálékintoleranciások száma évről évre gyarapszik, emiatt jelentős hatást gyakorol a turizmusra is: nagymértékben befolyásolja az érintett fogyasztót utazási szándékában a fennálló „betegsége”, hiszen bizonytalanságot kelt benne a választott desztináció ismeretlensége. Emiatt a kínálati oldalnak komoly figyelmet kellene fordítani erre a fogyasztói szegmensre is, hiszen fontos, hogy az utazók biztonságban érezzék magukat akkor is, ha nem otthonukban étkeznek. Dolgozatomban bemutattam egy utazási iroda és egy szállodaétterem kínálatát, kellő felkészültségüket a témában, és hogy betartják-e az erre vonatkozó megfelelő törvényi előírásokat. Megvizsgáltam, hogy az általam megkérdezett fogyasztóknak milyen nehézségeket rejt magában egy táplálékintolerancia vagy táplálékallergia megléte utazás szempontjából, és felmértem egyéni igényeiket. További célja volt a kutatásnak, hogy egy átfogó képet adjon arról, milyen helyettesítő lehetőségei vannak azoknak, akik ezekkel a „betegségekkel” küzdenek, ezzel is segítve életminőségük javulását, illetve az elért eredmények által javaslatokat tenni a további fejlődések létrejöttéhez. 
695 |a ételallergia 
695 |a ételintolerancia 
695 |a étterem 
695 |a gluténmentes 
695 |a laktózmentes 
695 |a utazási irodák 
700 1 |a Lugasi Dr. Andrea  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40388/1/Szakdolgozat_Vid%C3%A9ki_Alexandra_CLHSMC.pdf  |z Dokumentum-elérés