Kiégés a kereskedelmi vendéglátásban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | ergonómia kereskedelmi vendéglátás kiégés munkahelyi stressz munkahelyi stresszorok |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40393 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg40393 | ||
005 | 20220725171211.0 | ||
008 | 220725suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Nagy Balázs | |
245 | 1 | 0 | |a Kiégés a kereskedelmi vendéglátásban |c Nagy Balázs |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Szakdolgozati témám boncolgatása során választ kerestem arra, hogy milyen mentálhigiénés menedzselést alkalmazzunk a szakmai kiégés csillapításában, hogy egyáltalán beszélhetünk egy huszonéves fiatalnál munkahelyi kiégésről. Észlelte-e más, a szakmában dolgozó fiatal is az alábbi problémát? Valamint, hogy felmérjem a szférában jelenlévő kiégéssel kapcsolatos addikció fokát. Továbbá kutatásom fő célja az volt, hogy megkíséreljem a kereskedelmi vendéglátásban dolgozók mentális egészségének felmérését, valamint a kapott eredmények kielemzésével kutatási kérdésemet próbáljam meg boncolgatni, mely szerint; Milyen eszközöket alkalmazhat a munkáltató és munkavállaló szakmai érdeklődésük és mentálhigiénék fenntartásának és a kiégés elkerülésének érdekében. Szakdolgozati témám kidolgozásának alátámasztásaként hivatalos szakmai forrásoknak feldolgozását alkalmaztam, mely mellett az általam alkalmazott kutatási módszerek is megjelentek, mint például a kérdőíves megkérdezés, illetve a mélyinterjú. | |
695 | |a ergonómia | ||
695 | |a kereskedelmi vendéglátás | ||
695 | |a kiégés | ||
695 | |a munkahelyi stressz | ||
695 | |a munkahelyi stresszorok | ||
700 | 1 | |a Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40393/1/Szakdolgozat_Nagy_Bal%C3%A1zs.pdf |z Dokumentum-elérés |