A vendéglátás fő folyamatainak elemző bemutatása a Könyvtár Büfé példáján keresztül
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Kulcsszavak: | melegkonyha raktározás termelés vendéglátás vendéglátóipar |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40403 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg40403 | ||
005 | 20220725171220.0 | ||
008 | 220725suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Páldi Petra | |
245 | 1 | 2 | |a A vendéglátás fő folyamatainak elemző bemutatása a Könyvtár Büfé példáján keresztül |c Páldi Petra |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Azért választottam ezt a témakört, mert ez a téma állt hozzám a legközelebb, mivel a vendéglátás fő folyamataiba betekintést kaptam a gyakorlati időm alatt az érdeklődésem következményeképpen. A büfé Pilismaróton helyezkedik el közvetlenül a Duna-partján, ez lehetőséget ad a vízi járművekkel érkező és strandoló vendégek kiszolgálására, könnyen megközelíthető, biztonságos környezet a családok számára is. Napjainkban a technológia fejlődésének köszönhetően az éttermi vendéglátást számos új speciális konyhatechnológiai eljárás segíti. Ezek a technológiák lehetővé teszik az élelmiszerbiztonsági kockázat minimalizálását, a már elkészült ételek megfelelő tárolását és segítik a minél gyorsabb kiszolgálást nagy adagszám mellett is. Az utóbbi években pályázatok segítségével lehetőség nyílt a berendezések bővítésére, fejlesztésére, ami nagyban megkönnyítette többek között a termelés folyamatát a büfében. Ugyan hatalmas munkát és erőfeszítést igényel egy- egy pályázaton való részvétel, viszont nagyban előrelendíti a kisebb vállalkozásokat. Amennyiben lehetőség lenne rá, érdemes lenne a Könyvtár büfé vezetőségének egy külön munkavállalót foglalkoztatni a pályázatok menedzselésének céljából vagy szerződést kötni pályázatíró cégekkel, amelyek segítségével gördülékenyebben és hatékonyabban menne a pályázatokon való részvétel. Összességében úgy gondolom, hogy a büfé megítélése a vendégek körében nagyon pozitív. Ezt a tendenciát mutatja számos visszatérő vendég is, akik közül már sokan személyesen is ismerik a személyzet tagjait. Annak ellenére, hogy a Duna-partot látogató vendégek általában nagyobb diszkrecionális jövedelemmel rendelkeznek, az árak nem számítanak magasnak. | |
695 | |a melegkonyha | ||
695 | |a raktározás | ||
695 | |a termelés | ||
695 | |a vendéglátás | ||
695 | |a vendéglátóipar | ||
700 | 1 | |a Balog-Siposné Szöcze Anikó |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40403/1/A%20vend%C3%A9gl%C3%A1t%C3%A1s%20f%C5%91%20folyamatainak%20elemz%C5%91%20bemutat%C3%A1sa%20a%20K%C3%B6nyvt%C3%A1r%20B%C3%BCf%C3%A9%20p%C3%A9ld%C3%A1j%C3%A1n%20kereszt%C3%BCl.pdf |z Dokumentum-elérés |