Étel-ital párosítások trendjeinek alakulása Magyarország fine-dining éttermeiben
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | étel-ital párosítás étterem fine dining italismeret vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40432 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg40432 | ||
| 005 | 20220725171251.0 | ||
| 008 | 220725suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Péter Kata | |
| 245 | 1 | 0 | |a Étel-ital párosítások trendjeinek alakulása Magyarország fine-dining éttermeiben |c Péter Kata |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Szakdolgozatomban a magyarországi fine dining éttermek étel-ital párosítási szokások legújabb trendjeinek alakulásáról írtam. Kutatásom során tanulmányoztam a konyhaművészet alapjait, a hagyományos étel-ital párosítási szokásokat, az italok fajtáit, a régi és az új, folyamatosan fejlődő tálalást, majd két általam választott budapesti fine dining étterem kínálatát. Az éttermeket és azok kínálatát két hozzáértő szakember segítségével, interjú készítésével ismertem meg. A fine dining nem egy könnyen behatárolható terület, mert a rendkívül széles étel- és italkínálat határtalan lehetőségeket kínál. | |
| 695 | |a étel-ital párosítás | ||
| 695 | |a étterem | ||
| 695 | |a fine dining | ||
| 695 | |a italismeret | ||
| 695 | |a vendéglátás | ||
| 700 | 1 | |a Csulak Gergely |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40432/1/Pe%CC%81ter_Kata_szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |